Temperaturile scad drastic în România. Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

Știri interne

Temperaturile scad drastic în România. Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

Specialiști de la ANM au anunțat noi schimbări majore în ceea ce privește vremea din România. Dacă până acum eram anunnțați că vom avea o toamnă foarte blândă, iată că lucrurile s-au schimbat. Temperaturile vor scădea dramatic în perioada următoare și ne putem aștepta chiar și la precipitații mai abundente. Toamna își va intra ușor în drepturi în aproape toată țara.

Prognoza meteo actualizată pentru următoarele săptămâni

Inițal meteorologii ANM au anunțat că vom avea o toamnă călduroasă, cu valori mari în termometre, care depășeșc valorile normale ale acestei perioade. Iată că frigul vine totuși în România mult mai repede decât ne-am așteptat. Temperaturile încep să se apropie de cele normale pentru acest inverval, sau chiar să scadă mai mult decât este preconizat.

Prognoza meteo pentru săptămâna 12.09.2022 – 19.09.2022 

În regiunile nordice, centrale și nord-estice valorile din termometre vor scădea în acest interval. Vremea se va răci ușor și în restul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, centrale și la munte, precum și în extremitatea de sud-est a țării, dar și local deficitar în sud-vest. În restul țării acesta se va apropia de valorile normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19.09.2022 – 26.09.2022 

Temperaturile se vor menține scăzute, ușor sub pragul perioadei în curs în aproape tot teritoriul. Precipitațiile vor fi abundente în întreaga țară, dar în special în jumătatea de vest.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26.09.2022 – 03.10.2022 

Temperatura aerului se apropie de normalul acestei perioade și totodată regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru intervalul precizat mai sus.

Prognoza meteo pentru săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022 

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top