Știri interne

Ploi puternice în România. Avertizare cod galben pentru jumătate din țară

Ploi puternice în România. Avertizare cod galben pentru jumătate din țară

Avertizare meteo cod galben de ploi puternice în România. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate. Atenționarea vizează cea mai mare parte a țării și este valabilă în intervalul 10 septembrie, ora 10:00 – 10 septembrie, ora 23:00.

Ploi puternice în România – cantități de apă însemnate

Codul galben a fost emis pentru intervalul 10 septembrie, ora 10:00 – 10 septembrie, ora 23:00 și vizează fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în Maramureș, Moldova, Dobrogea, local în nordul Transilvaniei, în Muntenia și la munte, vor fi perioade cu averse torențiale. În regiunile sud-estice, după-amiaza și la începutul nopții vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în restul țării.

Prognoza meteo pentru Municipiul București

Specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au emis o prognoză specială pentru Municipiul București. Astfel aflăm că în Capitală, în intervalul 10.09.2022, ora 10:00 – 10.09.2022 ora 23:00, vremea va fi caldă, însorită, dar din orele amiezii va crește probabilitatea pentru averse (5…8 l/mp.

Potrivit prognozei generale, în următoarea săptămână temperaturile diurne se vor menține relativ constante și vor avea valori medii în jurul a 23…24 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse în medie
între 12 și 14 grade, exceptând nopțile din perioada 9-11 septembrie când vor fi mai ridicate
spre medii de 15…17 grade.

Probabilitatea pentru averse mai frecvente, în general moderate cantitativ și asociate cu
manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată între 8 şi 11 septembrie, dar ploi slabe, cu
caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și în perioada 12-18 septembrie.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top