Anunț de la Guvern! Ce primesc românii care fac economie la curentul electric

Știri interne

Anunț de la Guvern! Ce ar putea primi românii care fac economie la curentul electric

Anunț de la Guvern! Ce ar putea primi românii care fac economie la curentul electric

Anunțul zilei vine de la Guvernul României. Premierul Nicolae Ciucă a transmis în cursul zilei de sâmbătă, 10 septembrie, un anunț important pentru toți românii. Urmează o iarnă lungă, iar principala grijă a tuturor ține de consumul de gaze naturale și energie electrică, în condițiile actualelor scumpiri.

Anunț de la Guvern pentru toți românii

Prim-ministrul României a făcut apel la populație să reducă risipa de energie electrică, în contextul prețurilor crescânde pentru curent și gaze naturale. Nicolae Ciucă a dezvăluit că s-a discutat în Guvern despre un sistem de penalităţi pentru cei care nu fac acest lucru, concomitent cu bonificaţii acordate celor care economisesc. Oficialul a precizat că deocamdată nu există o soluție tehnică pentru aplicarea unei astfel de măsuri.

Cert este că, potrivit spuselor sale, acest subiect a fost discutat în ședința de guvern de joi și că guvernanții așteaptă o decizie de la nivelul Uniunii Europene spre o gestionare bună a problemei energiei electrice și a gazului pentru iarna care urmează.

„Am discutat în şedinţa de guvern de joi acest subiect. Deocamdată, nu avem o soluţie tehnică. Sigur, acestea sunt măsuri prin care şi noi ne-am gândit, şi facem apel la populaţie, să reducem risipa şi să fie bonificaţi cei care consumă mai puţin, în mod deosebit în orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că aşteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni pentru a putea să gestionăm cum se cuvine energia şi gazul pentru iarna viitoare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Prețurile la energie, plafonate până la 31 august 2023

Guvernul a extins perioada plafonării preţurilor la energie electrică şi gaze naturale până la 31 august 2023. Totodată, Executivul a stabilit pentru furnizori un plafon maxim de decontare de către bugetul de stat al megawatt-ului de energie electrică la 1.300 de lei.

“Practic, se extinde perioada de aplicabilitate a Ordonanţei 27 de la 1 septembrie anul anul acesta, deci practic de astăzi până în data de 31 august a anului viitor. Asta este prima schimbare. Practic, schema de plafonare şi de protecţie a populaţiei şi a mediului economic se extinde de la 1 aprilie 2023 la 31 august 2023”, a afirmat ministrul Energiei.

Precizăm faptul că plafoanele de consum pentru populaţie rămân aceleaşi: între 0 şi 100 de kilowaţi consum preţul este de 68 de bani pe kilowat.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top