Știri interne

Anunț cumplit pentru cei care stau la aceeași adresă! Guvernul a luat decizia

Anunț cumplit pentru cei care stau la aceeași adresă! Guvernul a luat decizia

Marcel Boloș a făcut un anunț important pentru benefiicarii cardurilor de energie. Un număr de 500.000 de români riscă să nu mai primească acest ajutor din partea statului. Iată despre cine este vorba.

Ministrul Muncii Marcel Boloș (PSD) a anunțat că peste 500 de români care puteau beneficia de ajutorul pentru încălzire, dar care înregistrează venituri pe loc de consum de peste 10.000 de euro, nu vor mai primi cardul de energie. Alţii 500.000 de persoane se aflau la aceeaşi adresă.

Distribuirea cardurilor pentru energie intră în linie dreaptă, însă nu este clar cum acestea se pot folosi. Pe 1 februarie începe distribuirea, însă nu este clar dacă postașii știu ce au de făcut. Vor fi acordate 2 tranșe de ajutor pe parcursul anului, în total 1400 de lei, pentru pensionarii cu pensia mai mică de 2000 de lei. Așadar, va fi acordată suma de 700 de lei în luna februarie și 700 de lei în luna septembrie.

Oamenii trebuie sa depună declarație pe proprie răspundere, iar poștașii sunt nemulțumiți că lucrează în plus, pentru că numărul angajaților este mai mic decât ar trebui. De asemenea, nu toți poștașii știu să folosească acel card de energie. Șeful Poștei Române a declarat că va urma un training în acest sens, training care va începe pe 1 februarie și va dura 2 săptămâni. Nici scannerele nu sunt suficiente, iar poșta ar urma să cumpere 7000 de noi scannere.

În același timp, peste 500.000 de beneficiari au fost scoși din program din motiv că aveau aceeași adresă. Mai mult decât atât, unele asociații de proprietari spun că nu știu să emită certificate de validare a datoriilor.

Săptămâna aceasta, Executivul va veni și cu OUG pentru plata online cu cardul. Până când va fi gata aplicația, cetățenii români care beneficiază de carduri au 3 variante sa le folosească: la oficiul poștal, la domiciliul beneficiarului cu ajutorul poștașului sau bani în mână pentru lemnele de foc. Începând cu luna octombrie, plafonul ar putea fi extins de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, astfel că 5 milioane de români s-ar putea încadra pentru a primi ajutor pentru plata facturilor.

Categoriile care vor beneficia de vouchere sunt următoarele:

pensionarii cu pensia sub 2000 lei;

pensionari cu invaliditate și venit sub 2000 de lei;

persoanele cu handicap și venit sub 2000 de lei;

familiile cu alocație de susținere și peroanele cu ajutor social.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top