Pepene galben sau pepene roșu? Mihaela Bilic a spus care este cel mai sănătos

Media/TV

Pepene galben sau pepene roșu? Mihaela Bilic a spus care este cel mai sănătos

Pepene galben sau pepene roșu? Mihaela Bilic a spus care este cel mai sănătos

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit cu urmăritorii săi despre două alimente favorite pe timp de vară: pepenele roșu și pepenele galben. Acestea sunt pline de vitamine și minerale, dar au și un gust delicios. Totuși, care este mai sănătos?

Așadar, medicul nutriționist Mihaela Bilic a scris pe pagina sa de socializare că pepenele „rămâne fructul vedetă al verii zemos și răcoritor”. Potrivit specialistei, pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete.

Simultan, pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii.

Pepenele rămâne fructul vedetă al verii
Mai apoi, aceasta a subliniat că pepenele galben este câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu, la conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism.

„Pepene roșu sau galben? Depinde…de cantitate. Indiferent de culoare pepenele rămâne fructul vedetă al verii zemos și răcoritor, greu îi poți rezista! Dacă ar fi să comparăm culorile, avem avantaje de fiecare parte:

pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete
pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii

Până aici suntem la egalitate

a conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism, pepenele galben e câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu.

La conținutul de fibre tot pepenele galben învinge cu 1 g%, față de 0,3g pentru cel roșu. Tocmai aceste fibre împiedică absorbția rapidă a zahărului din pepenele galben, ceea ce-l face mai puțin periculos pentru siluetă- acolo unde ambele culori au aprox 7 g fructoză și în jur de 35 calorii/100g.

Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se mănâncă cu felia, chiar dacă conține peste 90% apă”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Facebook.

Mihaela Bilic recomandă consumul de pepene roșu cu telemea

Totodată, aceasta a recomandat și consumul de pepene roșu cu telemea, în contextul în care „licopenul este liposolubil” și „are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat”.

„P. S. Dacă vă place pepenele roșu cu telemea, vă ofer și un argument nutrițional pentru această combinație dulce-sărată: licopenul este liposolubil, deci are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat- și grăsime mai bună ca în brânză nu există!”, a completat medicul nutriționist.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top