Economic

Opriți consumul dacă ați cumpărat acest produs de la LIDL

Opriți consumul dacă ați cumpărat acest produs de la LIDL

Lidl a luat o nouă decizie! După ce, în cursul zilei de ieri, compania a retras de la vânzare un sortiment de pește, astăzi, un alt produs va fi scos de pe rafturile magazinelor din România. Iată despre ce produs este vorba!

Lidl a decis! Toate loturile unui sos american produs de Contec Foods SRL vor fi retrase de la vânzare din magazinele Lidl din țară. Această hotărâre a venit din cauza prezenţei alergenului gluten din făina de grâu care nu este menționat pe etichetă.

Lidl scoate de la vânzare un produs extrem de consumat de români

Mai mult decât atât, Lidl retrage de la vânzare toate loturile de sos American Dip KFC, din cauza prezenţei alergenului gluten din făina de grâu care nu este menționat pe etichetă, conform Autorității Naționale Sanitar-veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Nixe File de anșoa în ulei de măsline a fost retras miercuri

Amintim că, Nixe File de anșoa în ulei de măsline a fost retras, miercuri, din toate magazinele Lidl din țară.

Ei bine, în urma deciziei luate de companie, sosul poate fi returnat în toate magazinele Lidl din România. Astfel, contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi nevoie de bon fiscal.

Și asta nu este tot. Este vorba despre produsul „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220 și cu termenul de valabilitate 25.05.2024.

Acest produs a fost scos de la rafturi din cauza unei suspiciuni legate de determinarea unor valori ridicate pentru histamină.

Ce conţin chipsurile din Carrefour, Lidl sau Kaufland

Asociația Pro Consumatori a analizat 27 tipuri de pungi de chipsuri, iar în urma acestor investigări inspectorii ANPC au descoperit că unele dintre chipsurile vândute de supermarketuri conțin acid citric.

Astfel, acesta este un compus organic, cristalin, fără culoare, care aparține clasei de acizi carboxidici și este folosit ca acidifiant. El poate provoca dureri abdominale și atacă chiar smalțul dinților.

De asemenea, medicul Florin Ioan Bălănică, specialist în medicina personalizată, nutriție și nutrigenomică a precizat că chipsurile pe care obișnuim să le consumăm în cantități exagerat de mari sunt foarte periculoase pentru organismul nostru.

„Mâncăm chipsuri pentru că le asociem cartofilor prăjiți. Iar la cartofi suntem campioni. Cu ceafă, cu maioneză, muștar, mici și altele, prăjim cartofi într-o veselie și mai apoi îi și mâncăm. Dacă nu facem excese de cartofi prăjiti, adică nu consumăm zilnic și în cantități industriale, nu se întâmplă nimic, problema apare când abuzăm.

Și abuzăm, saorma cu de toate nu se poate fără cartofi prăjiți, iar ceafa „goală” este o blasfemie. Ne-am obișnuit cu gustul și ne dezvățăm greu, mai ales că acum stăm toata ziua pe scaun și ronțăim ceva. Pungile cu chipsuri sunt nelipsite de pe birou, la film, în parc și la petreceri. Sunt crocante, cu diverse arome și ne plac”, a spus medicul Florin Ioan Bălănică, specialist în medicina personalizată, nutriție și nutrigenomică.

Continue Reading
To Top