Economic

Lovitură pentru români de la BNR. Cursul valutar a luat-o razna

Lovitură pentru români de la BNR. Cursul valutar a luat-o razna

Curs valutar BNR, 9 februarie 2024. Moneda naţională scade, vineri, atât în raport cu euro, cât şi cu dolarul american, arată cursul BNR.

Cursul pentru euro anunţat de Banca Naţională a României (BNR) astăzi este de 4,9770 lei, în creştere faţă de joi, când ajunsese la 4,9764 lei.

Astfel, euro este în creştere vineri cu 0,0006 lei, iar moneda naţională a înregistrat o scădere.

Dolarul american a crescut vineri la 4,6214 lei de la 4,6195, valoare înregistrată joi, ceea ce înseamnă un minus de 0,0019 lei.

Cât costă un gram de aur în 2024. Valoarea atinsă de acest metal prețios în prezent

Românii care aleg să investească în aur știu că pot avea parte de o mai mare stabilitate și siguranță financiară, fiind o modalitate sigură de a-și păstra banii.

Metalele prețioase reprezintă, pentru mulți români, o modalitate sigură de a-și investi banii.

Bijuteriile din aur, de exemplu, au o importanță deosebită în rândul celor interesați de investiții solide.

Aurul a fost perceput întotdeauna drept un metal prețios și valoros, păstrându-și acest statut până azi.

Spre exemplu, egiptenii asociau aurul cu Zeul Soarelui, Ra, fiind folosit pentru crearea bijuteriilor și a măștilor funerare.

Mai târziu, aurul a fost declarat un simbol al puterii și opulenței, iar nobilii își expuneau statutul prin purtarea unor bijuterii realizate din acest metal prețios.

În prezent, aurul continuă să prezinte interes pentru investitorii români, însă sursa aleasă pentru achiziționare este foarte importantă.

În România, câteva bănci pun la dispoziție posibilitatea de a cumpăra aur, sub formă de lingouri bătute sau turnate și monede de aur pur de diverse mărimi și gramaje, fiind vorba despre o sursă sigură.

De asemenea, există și numeroși furnizori mai mici de aur, însă este crucial ca autenticitatea obiectelor să fie verificată.

Prețul aurului în 2024

În februarie 2024, gramul de aur depășește 300 de lei. La data de 6 februarie 2024, prețul unui gram de aur a atins valoarea de 301.7830 de lei, cu o ușoară scădere față de 301.8048 de lei, pe 2 februarie, conform raportului oferit de cursbnr.ro.

Pe de altă parte, în luna decembrie a anului trecut, prețul aurului se învârtea în jurul valorii de 295.7712 de lei.

În agențiile de amanet, prețurile oferite pentru un gram de aur sunt: în jur de 170 de lei pentru 14k, 210 lei pentru 18k, și 260 de lei pentru 22k.

Sursele pentru achiziționarea aurului trebuie să fie foarte bine verificate, astfel încât să existe siguranța privind autenticitatea obictelor prețioase cumpărate.

Continue Reading
To Top