Ziua Patrioților, filmul despre atentatul din Boston, a luat vieți, dar dragostea a învins

Media/TV

Ziua Patrioților, filmul despre atentatul din Boston, a luat vieți, dar dragostea a învins

Ziua Patrioților – Patriots Day filmul care spunea povestea emoționantă a atentatelor din Boston din aprilie 2013. Recomandarea FAXNews – De văzut!

Ziua Patrioților este filmul care m-a convins în această seară să mă uit pe Netflix și recunosc că am uitat din 2013 povestea atentatului din Boston, America, aprilie 2013.

Noi, jurnaliștii ne amintim de astfel de evenimente diferit. Imaginați-vă o zi normală la redacție și în secunda următoare, sună o alarmă de breaking news. Începi să îți faci meseria și să încerci să nu empatizezi foarte mult. Nu mă plâng că ne este greu, ci că trebuie să ne concentrăm foarte mult. În 2013 valul de informații venite din N surse era ceva mai mic, acum se declanșează o întreagă nebunie.

Atentate Boston, film Ziua Patrioților, imagine din momentul primei explozii
Atentate Boston, film Ziua Patrioților, imagine din momentul primei explozii

Uneori suntem în situația unor anchetatori, fară să vreau să spun că un jurnalist are aceste capacități, dar în vremurile în care știrile false curg pe bandă rulantă, în care informațiil se contrazic, ai nevoie de concentrare mare și de surse foarte bune ca să emiți un material catre sutele de mii de oameni care te urmăresc sau citesc.

Revenind la film m-a inspirat mult să scriu acest articol pentru că am stat cu sufletul la gură și retrăit diferit ce am simțit în aprilie 2013 când eram în redacție și a sosit știrea ca la celebrul Maraton din Boston au fost două explozii.

Prima dată în mintea mea a fost întuneric, cum în general e în mintea oricărui om presă. Vezi imagini video, foto, unele greu de privit și încerci să-ți dai seama ce s-a întâmplat. Așa se petrece de fiecare dată, așa s-a petrecut și la atentatele din Barcelona, pe care le-am trăit în concediu și în timp ce savuram o cafea, m-am trezit într-o scenă de război, oameni intinși pe jos, oameni speriați, eu la fel de speriat de bucuros că Dumnezeu m-a păzit în ziua aceea.

Filmul care a arătat puterea comunității din Boston care de la atentate, a trecut imediat la dragoste

La orice atentat, la orice atac lumea are tendința să fugă mâncând pământul din zona în care s-au petrecut. În Boston comunitatea nu s-a comportat așa. Imediat după ce s-au dezmeticit câtuși de puțin, oamenii care chiar și dacă erau răniți au sărit în ajutorul victemelor.

Atentate Boston imaginea solidarității unei comunități care a luptat alături de autorități pentru indentificarea teroriștilor
Ziua Patrioților – Atentatele din Boston din 2013 au arătat cât de puternică este comunitatea de acolo și cum dragostea față de oameni a învins. FOTO: REUTERS/Brian Snyder

4 oameni și-au pierdut viata atunci, dar alte câteva zeci au avut de suferit și au pierdut membre. Ce n-a pierdut Boston este dragostea de care cetățenii orașului și unitatea comunității care s-a activat imediat.

Și asta a contact, sutele de oameni care acordau primul ajutor celor cazuți pe stradă, încurajările care curgeau fară oprire au fost mană cerească pentru autoritățile care încercau disperate să ajute victimele și să prevină noile atentate.

America este cunoscută pentru tragedia imensă de la 11 septembrie 2001, iar orice atentat terorist, Slavă Domnului că au fost puține și multe neutralizate de serviciile de securitate ale SUA.

Filmul despre asta vorbește, despre povestea care nu a înghenunchiat Boston, la doar două zile pe străzi era afișat mesajul „Boston Strong” (n.r. Boston Puternic), lumea întreagă pe rețelele de socializare din toate colțurile lumii au postat imaginea și au arătat chiar și de la mii de kilometri sprijinul pentru Boston.

Filmul explică pe larg povestea fatidicei zile de 15 aprilie 2013, care se anunta una de bucurie, una dedicată maratonului anual tradițional, care s-a transformat într-un haos la doar 3 ore de la startul maratonului. Wikipedia are un articol amplu despre evenimentele petrecute în Boston, ce merită citit.

Netflix: Ziua Patrioților film din 2016 disponibil pe platformă

Netflix a achiziționat drepturile de difuzare al filmului Ziua Patrioților, un film documentar, dar și de acțiune care explică ce s-a întamplat în Boston la atentatele din 15 aprilie 2021.

Filmul este dedicat victimelor care au pierdut lupta cu viața, care și-au pierdut membre, autorităților și nu în ultimul rând locuitorilor care au dat dovadă de un patriotism rar întâlnit într-o zonă atât de lovită.

Nu este un documentar cum poate v-ați obișnuit, în care să vorbească autorități, victime sau martori ai evenimentului. Este un film realizat în regia lui Peter Berg. Actorii mari au jucat în acest film, precum J.K. Simmons, John Goodman, Mark Wahlberg, Michelle Monaghan, Kevin Bacon.

Filmul Ziua Patrioților, realizat în 2016, este un film de acțiune, dar și un documentar  realizat în regia lui Peter Berg
Filmul Ziua Patrioților, realizat în 2016, este un film de acțiune, dar și un documentar realizat în regia lui Peter Berg

Pe final aș vrea să vă recomand să urmăriți acest film, chiar dacă ați făcut-o pentru că pe lângă acțiunea și suspansul filmului, veți putea vedea reacția și dragostea locuitorilor de acolo.

De ce tot pomenesc de dragoste? Pentru că după cum spuneam mai sus participanții la maratonul din Boston s-au mobilizat imediat și au fost un sprijin real pentru autorități. Nu au fugit de frică, așa cum e de altel normal ci au rămas să-și apere orașul.

Merită văzut! Filmul este disponibil pe Netflix.

Iar dacă eu nu v-am convins, poate o face trailerul.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top