amazon deshide trei birouri în romania
Sursa foto: Pixabay

Economic

Amazon deschide birouri în două mari orașe din România. 500 de locuri noi de muncă

Cea mai mare companie de vânzare online deshide trei birouri în România. Mai multe departamente vor fi găzduite în Iași și Timișoara până la finalul anului.

Cei care doreresc un loc de muncă pe partea de software și operațiuni pot fi fericiți. Gicantul retailer online din America, Amazon va deschide trei birouri pe piața locală din România. La momentul actual ei sunt prezenți pe piața din România cu sediul din București, unde sunt angajați 2.500 de persoane. Prin cele trei locații care vor fi deschide, piața de muncă din românia va avea cu 500 de locuti de muncă mai mult.

Amazon deshide trei birouri în România. Care sunt orașele în care americanii vor face angajări

Gigantul retailer va deshide trei birouri în două orașe mari din țară. Pe lângă cele 2.500 de lcouri de muncă asigurate din filiala din București, Timișoara și Iași vor intra pe listă.

Biroul din Timișoara este cel mai mic, cu o suprafață de 340 de mp. Oficialii Amazon spun că va fi gata în al doilea trimestru al anului curent. Cei din Timișoara se vor ocupa demazon Devices ce va include și dispozitivele de securitate Ring. Tot aici angajații vor avea grijă de dezvoltarea și lansarea produselor și serviciilot inovatoare.

Unul dintre birourile din Iași este proiectat pe o suprafață mult mai mare față de cel din Timișoara. Sediul de la Iași se va întinde pe 5.500 de mp și este preconizat că se va deshide la finalul anului. DEpartamentul din Iași de va ocupa de Retail Business Support. Mai exact, cei de aici vor trebui să se asigure că produsele Amazon sunt disponibile și aptimizate pentru cerințele și nevoile clienților. Tot cei din moldova vor trebui să sprijine partenerii de vânzări și echipele dedicate categoriilor de produse.

În 2023 Amazon se va muta în Palas Iași

Giganții americani pregătesc pentru anul 2021 un spațiu cu o suprafață de 18.000 mp în Palas Campus din Iași. Aici întreaga echipă locală se va muta. Echipele de aici se vor ocupa de mai multe departamente, precum Compliance Ops, Retail Business Support, Creative Ops & Production, Imaging Support. Pe lângă acestea se vor alătura și cei de la Customer Behavior Analytics, Information Security & Privacy, Compliance Tech, AWS Global IT și Content Creation Tools.

Oficialii Amazon din România au declarat că sunt fericiți că se pot dezvolta și pe piața din țara noastră. Ei au mărturisit că odată cu creșterea numărului de angajați nu exclud construirea unor clădiri moderne cu facilități de top.

Cei interesați de un loc de muncă pot depune candidatura pe site-ul firmei din românia, romania.amazon.com. Recrutările sunt în curs de desfășurare pentru sediile din Iași și București. Americanii atrag noii angajați prin pachete salariale atractive. Benficiile extinse precum asigurările de viață și de sănătate sunt nelipsite din contractele lor de muncă.

Amazon a deschis primul birou din România în 2005 şi a investit peste 100 milioane de euro, dezvoltând tehnologii de ultimă generaţie. Jeff Bezos, fondatorul companiei a pus bazele firmei în anul 1994. Acesta a renunțat la locul de muncă de pe Wall Street și cu banii împumutați de la părinți a ajuns unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii. În septembrie 2018, Amazon a devenit a doua companie din lume, după Apple, evaluată la o mie de miliarde de dolari.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top