Valoarea tichetelor de masă nu se poate modifica până în luna septembrie. Tichetele de creșă se vor mări
Sursa foto: Profit.ro

Economic

Valoarea tichetelor de masă nu se poate modifica până în luna septembrie. Tichetele de creșă se vor mări

Tichetele de masă nu vor avea o valoarea mai mare de 20,01 lei. O veste bună este pentru părinții. Tichetelelor de creșă li se mărește valoarea.

Vești proaste pentru salariați, tichetele de masă nu se vor mării. Valoarea tichetele de masă care reprezentau un venit suplimentar pentru cetăței a fost înghețată. Ministrul Municii a lansat un proiect de Ordin care reglementează valoarea maximă pe care o poate avea un bon. În momentul de față valoarea maximă la care poate ajunge un tichet este de 20,01 lei. O veste bună este legată de tichetele de creșă, valoarea lor va crește. Creșterea nu este una substanțială, tichetele vor ajunge la valoarea maximă 480 de lei. Modificarea lor aduce 10 lei în plus beneficiariilor, valoarea fiind înainte de 470 de lei.

Valoarea tichetelor de masă a fost înghețată. Suma maximă este de 20,01 lei per bon

Ministrul Muncii a lasnat într-o dezbatere publică proiectul care reglementează valoarea maximă a bonurilor de masă. În prezent valoarea maximă este de 20,01 lei și nu va putea fi meodificată până în septembrie 2021. Ultima majorare a fost făcută anul trecut în luna semptembrie. Majorarea a fost nesemnificativă, fiin de doar 0,01 lei. Ultima majorare care a fost în beneficiul angajațiilor a fost în aprilie 2020. Atunci valoarea unui bon de masă a ajuns de la 15,18 lei la 20,00 lei.

„Pentru semestrul I al anului 2021, începând cu luna aprilie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a dispozițiilor Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăşi cuantumul de 20,01 lei”, se arată în documentul oficial.

Tichetele de masă sunt oferite de către angajatori și pot fi folosite exclusiv pentru cumpărearea de hrană și alimente. Numarul tichetelor de masa acordate angajatilor este egal cu numarul de zile lucrate de acestia pe parcursul lunii respective. Tichetele se pot da sub forma unui card special sau în format fizic, pe hârtie. 3

Tichetele de creșă se măresc

În cele mai multe cazuri, angajații intră în posesia lor în ultimele zece zile ale lunii anterioare celei în curs. Cei care beneficiază de aceste bonuri sunt angajații din sectortul privat. Bugetariilor le-au fost înlocuite tichetele de masă cu indemnizația de hrană în anul 2018.

Tichetele de creșă se măresc. Suma la care ajung este de 480 de lei

Vsete bună pentru părinții care se întorc mai redepe la muncă. În timp ce a înghețat valoarea tichetelor de masă, Ministrul Muncii a decis să crească valoarea tichetelor de creșă. Valoarea tichetelor de creșă este de 470 de lei în momentul actual. După decizia Ministrului, acestea vor ajunge șa 480 de lei, fiind vorba de o creștere de zece lei.

Tichetele de creșă sunt un beneficiu extra-salarial care încurajează părinții, în special mamele să revină mai repede la locul de muncă. Întoarcerea rapida la locul de munca a angajatilor parinti inlatura nevoia recrutarii, acomodarii si instruirii unor angajati noi. Aceste tichete se pot acorda doar la cerere de către un părinte sau tutore. Pot primi tichete de cresa numai angajatii care au copii cu varste cuprinse intre 0-3 ani si care nu beneficiaza de concediul de creștere al copilului.

Aceste bonuri se pot utiliza doar pentru achitarea taxelor la creșa în care este înscris copilul beneficiarului, ele fiind indexate semestrial. Amintin că pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat şi publicat în Monitorul Oficial.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top