program noua casa
Sursa foto: Pixabay

Economic

Vineri începe programul Noua Casa. Bugetul din acest an este calculat pentru 18.000 de beneficiari

Programul care ajută cetățenii să își achiziționeze o nouă locuință intitulat „Noua Casa 2021” va fi lansat vinerea aceasta, 1 aprilie 2021. Aceasta este data de la care finanțatorii vor începe să primească dosarele celor interesați. O vestă bună este comisionul mai mic din acest an

Bugetul pentru proiectul din acest an este calculcat pentri 18.000 de beneficiari. În cadrul programului sunt incluse 14 bănci care aplică acest tip de credit. . Vezi care sunt cele două sume maxime la care pot apela cetățenii și ce avans trebuie să aibă pregătit. Direcorul Fondului Național pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), Dumitru Nancu a făcut câteva declarații.

Vineri începe programul Noua Casa. Vezi care sunt sumele maxime de care poți beneificia

Programul Noua Casa 2021 a fost anunțat că are ca data de debut 1 aprilie. Cei care au așteptat lansarea programului pentru a benefica de un comison mai mic și un avans avantajos pot începe să depună dosarele la sfârșitul acestei săptămâni. Bugetul pentru proiectul din acest an se ridică la 1,5 miliarde de lei. Suma a fost calculcată pentru a ajuta 18.000 de cetățeni.

FNIGCIMM a anunțat joi că anul acesta scade și comisonul de administrare de la 0.40% la 0,30% din soldul garanției. Valorile maxime pentru care poate fi accesat creditul Noua Casa sunt 66.500 de euro și 119.000. Mai exact, cei care aleg o locuință în valoare de 70.000 de euro pot solicita un credit de 66.500 de euro, vansul solicitat fiind de 5%.

Cei care doresc o locuință mai mare trebui să aibă în vedere că și avansul crește. Astfel, pentru o locuință în valoare de 140.000 de euro cei interesați trebuie să scoată din buzunar un avans de 15%. Programul Noua Casa le oferă un credit de maxim 119.000 de euro.

14 bănci sunt implicate în proeict. Ce a declarat directorul FNGCIMM

Cei interesați de program pot apela la ajutorul a 14 bănci pentru a primi creditul. Acestea sunt RD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank și Alpha Bank. Directorul FNGCIMM a vorbit despre implicarea Guvernului în proiect și despre avantajele pe care le oferă.

„Programul Noua Casă își păstrează și în anul 2021 principalele avantaje majore. Față de orice alt credit ipotecar acest are avansul minim, dobânda avantajoasă și garanția de stat.  Având în vedere particularitățile acestui an, Guvernul a decis diminuarea comisionului de administrare, pentru a ușura sarcina tuturor românilor care au apelat la un credit ipotecar cu garanție de stat. Programul Noua Casă este cel mai eficient instrument anticiclic aplicat sectorial de către Guvernul României, având în vedere că 3 din 4 credite ipotecare, din totalul creditelor acordate de către sistemul bancar, sunt accesate prin program”, a declarat Dumitru Nancu, Directorul General, FNGCIMM.

În anul 2020, FNGCIMM a acordat prin cele două programe, Prima Casă și Noua Casă, un număr de 16.102 garanții, pentru credite de aproximativ 3,6 miliarde lei. De la lansarea programului Noua Casă, în trimestrul III 2020, au fost acordate 7.882 garanții.

Soldul garanțiilor Prima Casă și Noua  Casă aflate în portofoliul FNGCIMM, începând cu anul 2009, a ajuns la un număr de peste 275.000, cu o valoare totală de 24,5 miliarde lei ce susțin finanțări de 50 miliarde lei.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top