Prințul Philip s-a stins din viață. Cum dorea să aibă loc înmormântarea
Sursă foto: Getty Images

Știri externe

Prințul Philip s-a stins din viață. Cum dorea să aibă loc înmormântarea

Prințul Harry, soțul Reginei a murti. Londra va fi în doliu. Înmormântarea va fi una militară.

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a s-a stins din viață la 99 de ani. Anunțul a fost făcut în această dimineață de Palatul Buckingam. Pe poarta castelului a apărut comunicatul ofical al Casei Regale care anunța vestea tristă. Mai mulți oficiali s-au exprimat regretul.

Pentru fiecare membru al familiei regale există un plan strict în ceea ce privește modul în care se face înmormântarea. Fiecărei persoane din Casa Regală îi corespunde un cod diferit pentru a transmite vestea oficialilor înainte de a ajunge în presă. Numele de cod pentru moartea Ducelui de Edinburgh este Operațiunea Forth Bridge. Cel mai învârstă membru regal preferă o înmormântare militară, discretă.

Prințul Philip s-a stins din viață. Londra intră în doliu

Prințul Philip, soțul Reginei a încetat astăzi din viață la 99 de ani. Recent el s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate din cauza cărora a trebuit să stea internat mai multe săptămâni în spital. În data de 16 martie Ducele de Edinburgh a fost externat și s-a întors la reședinta de la Castelul Windsor.

Anunțul morții a fost făcut de Casa Regală, așa cum cere tradiția. Pe porțile Castelului a apărut un comunicat oficial în care anunțau decesul. Pentru Anglia, conform protocolului urmează o perioadă de doliu național. Stegurile de la Palat au fot deja coborâte în bernă.

„A căzut Forth Bridge!“ s-a auzit astăzi în Anglia.

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, potrivit declarației Palatului Buckingham.

Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, cunoscut şi sub numele Philip Mountbatten, s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia, şi a deţinut titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei. Acesta a renunțat la cetățenie pentru a se căsătorii cu Regina Elisabeta a II-a.

„A căzut Forth Bridge!“ s-a auzit astăzi în Anglia. Ce înmormântare dorea Alteța sa Regală

Momentul în care un membru al Familiei Regale se stinge din viață sunt urmate mai multe protocoale stricte. Fiecare persoană din Casa Regală are atribuit un nume de cod ce anunță decesul. Numele de cod pentru moartea Ducelui de Edinburgh este Operațiunea Forth Bridge. Numele se referă la un pod suspendat  între regiunile scoţiene care leagă Edinburgh de Perth.

Fiind soțul Reginei, acesta are dreptul la o înmormântare fastuoasă. Suveranul a fost militar, iar în ciuda implicărilor active în ceea ce privește îndatoririle regale dorește o mormântare militară. Protocolul îi permite să fie înmormântat în capela St. George Westminister Abbey, având o ceremonie deschisă. Dorința exprimată pe parcursul vieții este de a fi înmormânat militar în cadrului unui ceremonii priviate la Capela St. George din Windsor. Potrivit dorințelor prințului Philip, doar familia, prietenii și șefii de stat din țările din Commonwealth vor participa la înmormântare. Rămâne de văzut dacă se vor respecta dorințele prințului.

Regina Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu Philip pe 20 noimebrie 1947. Cei doi nu au avut parte de mult timp înainte ca Regina să urce pe tron. Decesul neașteptat al tatălui Reginei, i-a forțat pe acesția să confrunte realitate precoce.

 Primul copil al cuplului regal, prinţul Charles Philip Arthur George, s-a născut în 1948. El a fost urmat de prinţesa Anne Elizabeth Alice Louise (născută în 1950), prinţul Andrew Albert Christian Edward (născut în 1960) şi prinţul Edward Anthony Richard Louis (născut în 1964).

El a doborât în 2009 recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici, deţinut până atunci de Charlotte, soţia regelui George al III-lea. În 2011, pentru a sărbători momentul în care soţul ei a împlinit vârsta de 90 de ani, regina Elisabeta a II-a a acordat titlul de Lord Mare Amiral al Marinei Regale. În mai 2017, Palatul Buckingham a anunţat că prinţul Philip, care a fost unul dintre cei mai activi membri ai casei regale, participând la peste 22.000 de apariţii individuale la diverse evenimente, urma să renunţe la angajamentele sale publice.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top